‘Verkeersproblemen door bouw Deken van Somerenstraat’

Veel meer verkeersdrukte en flinke parkeerproblemen. Dat is waar diverse bewoners in onder meer de Schrijversbuurt, De Bergen en de Edenstraat bang voor zijn met de komst van bijna 250 woningen aan de Deken van Somerenstraat in Eindhoven.
Dinsdagavond uitten bewoners hun zorgen richting de gemeenteraad. “Er zijn nu 154 parkeerplekken. Die zijn bedoeld voor bewoners én bezoekers van de binnenstad die hier de auto willen neerzetten”, zegt een bewoner. “Met de komst van de woningen blijven er nog maar 45 parkeerplekken over. Dat is veel te weinig.”

Video van Studio040

Ook de verkeersdrukte is een punt van zorg. Vooral de bewoners aan de Edenstraat voorzien de nodige problemen. Aan de westkant van het centrum ontstaan veel meer files, denken ze. “Het wordt hier al steeds drukker. De verkeersveiligheid is in het geding. We hebben hier te maken met drie scholen. Leerlingen moeten oversteken. Dit bouwplan heeft enorme impact. Elke auto extra is er één teveel”, zegt Paul Veendrick, bewoner aan de Edenstraat.

Volgens burgemeester en wethouders is er geen reden tot zorg. Zo zouden er onder meer voldoende parkeerplekken beschikbaar blijven, schreef het stadsbestuur. Eerdere bezwaren van bewoners werden door het college afgewezen. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het bestemmingsplan voor het gebied.

Artikel van Studio040 van 27 mei 2020