Uitspraak in bezwaar Nieuw Bergen afgewezen

Marc Verhoeven van de Don Boscostraat heeft in mei 2022 bezwaar ingediend namens alle 48 vergunninghouders in het gebied 112. Overigens zijn niet alle 48 vergunninghouders op de hoogte gebracht van dit bezwaar en wordt het bezwaar door niet alle vergunninghouders gesteund. Hiervan is ook melding gemaakt bij de gemeente.

“Er zijn straks echt te weinig parkeerplaatsen voor ons vergunninghouders; we zijn het kind van de rekening voor alle bezoekers aan de binnenstad of de Kleine Berg die hier hun auto parkeren. ‘s Avonds moeten we daarom altijd rondjes rijden om de auto kwijt te kunnen. Nu al. En het worden er alleen maar minder”, zegt Mark Verhoeven, bewoner van de Don Boscostraat.

In Nieuw Bergen is plaats voor een kleine en een grote woontoren op het parkeerterrein aan de Deken Van Somerenstraat/Don Boscostraat. Daardoor verdwijnen veel parkeerplaatsen. Verder worden onder meer het oude politiebureau en de oude sociale dienst verbouwd tot woningen. In totaal komen er zeven woongebouwen met 242 van de meest uiteenlopende woningen, van dure koop tot sociale huur. Onder het plan ligt een parkeergarage met 169 plaatsen.

Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan inzake en is het bezwaar afgewezen.