‘Iconisch plan voor De Bergen’

Buurtcomite kiest voor plan Nieuwe Bergen van SDK: ‘Een iconisch plan dat Eindhoven op een bijzondere manier op de kaart zet.’

Het buurtcomité dat door de gemeente is gevraagd advies uit te brengen over de herontwikkeling van het gebied Deken van Somerenstraat, heeft een grote voorkeur voor het plan Nieuwe Bergen van projectontwikkelaar Stam en De Koning (SDK). ‘Gebouwen worden anders, speels en innovatief. Knusse straatjes en dakvormen die passen bij De Bergen en duurzaamheid die zichtbaar wordt toegepast’, schrijft het comité.
Op de tweede plaats komt het plan Bergen Binnen van diverse samenwerkende partijen onder de naam Stuijvesant, derde is het plan Deken van Somerenstraat van Heijmans Vastgoed. De gemeente is eerder deze week op de hoogte gebracht van het advies.
Eerder dit jaar koos de gemeente uit bijna twintig inzendingen drie plannen voor de herontwikkeling van het gebied in en rond de Deken van Somerenstraat. De drie plannen werden de afgelopen periode bekeken en gewogen door een buurtcomité met onder andere bewoners uit De Bergen en Schrijversbuurt, ondernemers, brandweer en het aan de Don Boscostraat gelegen spilcentrum Don Bosco.
Het comité vraagt ook extra aandacht voor parkeren, veiligheid en windhinder. Dit vanwege bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van de plannen voor de verkeerssituatie in het gebied. ‘Door de keus van de gemeente om de binnenring verkeersluw te maken, is nu al extra verkeersdrukte zichtbaar op de Edenstraat. Een druk die zal toenemen na de oplevering van het nabijgelegen TD-gebouw (150 appartementen) en in een later stadium het plangebied Deken van Somernestraat (ca 250 appartementen in plan SDK).

Dit artikel is overgenomen uit het ED van 23 juni 2017