Heijmans, SDK en consortium in race voor bouw Deken Van Somerenstraat Eindhoven

Heijmans Vastgoed, SDK Vastgoed en een consortium van kleinere partijen zijn de 3 kanshebbers voor de ontwikkeling van het gebied Deken Van Somerenstraat in Eindhoven. Zij krijgen tot mei de tijd om hun plan uit te werken.

Dat heeft wethouder Yasin Torunoglu van de gemeente Eindhoven donderdag bekendgemaakt. Zij zijn gekozen door een ambtelijke werkgroep uit de 17 ingediende plannen. De partijen moeten de gebouwen, parkeerplaats en terreinen aan de Deken Van Somerenstraat kopen en herontwikkelen.

Impuls voor centrumgebied
Het plan moet het centrumgebied een impuls geven, die past bij de ambities van de stad en profilering van De Bergen als dynamisch gebied, aldus Torunoglu. ,,Met het herontwikkelingstraject krijgt het gebied een opwaardering die het nodig heeft en verdient. Daarnaast krijgt het een hoogwaardige invulling waar iedereen trots op kan zijn. Ontwikkelaars Heijmans Vastgoed, SDK Vastgoed en het consortium Stuijvesant c.s. zijn de drie kandidaten met de beste voorstellen voor deze unieke opgave,” aldus Torunoglu.

Volgens de wethouder is in de drie voorstellen veel aandacht voor duurzaamheid, vergroening, samenspraak met de omgeving en verschillende doelgroepen. Heijmans Vastgoed zet in op een transformatie tot een woongebied met commerciële en publieksfuncties en een woontoren aan de Edenstraat. SDK Vastgoed (Stam en De Koning) richt zich met het voorstel ‘Nieuw Bergen’ op wonen met publieksfuncties en hoogbouw aan de Edenstraat. Het consortium Stuijvesant c.s. heeft met ‘Bergen Binnen’ een woongebied, gemengd met werk- en publieksfuncties en een middelhoge toren in het midden van het gebied op het oog.

Beoordeling
De drie kandidaat-kopers krijgen tot eind mei 2017 om uitgewerkte plannen in te leveren. Die worden in juni beoordeeld door de gemeente en ook de buurt brengt een advies uit via een samengesteld comité van buurtvertegenwoordigers. De marktpartij die als beste naar voren komt, mag de betreffende gebouwen en het parkeerterrein aankopen en herontwikkelen. Het college neemt halverwege dit jaar een besluit. De bouw kan dan vanaf 2018 of 2019 beginnen.

Dit artikel is overgenomen uit het ED van 16 maart 2017 http://www.ed.nl/eindhoven/heijmans-sdk-en-consortium-in-race-voor-bouw-deken-van-somerenstraat-eindhoven~a643b5d6/