Artistieke honger zorgt voor ludieke wasstraat

Een wasstraat met een bijzonder tintje. Dat is de drive thru ‘Spoedeisende Honger’ in het oude gebouw van de Eindhovense ambulancedienst. In 30 minuten wordt de auto gepoetst, is er muzikaal entertainment en wordt de buik gevuld.

Ook al is de wasstraat in het oude gebouw van de ambulancedienst, zijn de initiatiefnemers geen hulpverleners. Het zijn mensen die naar eigen zeggen simpelweg niet meer stil konden zitten. “We doen dit omdat we artistieke honger hebben. Wij willen wat leuks laten horen en positieve energie aan mensen overdragen,” vertelt een van de initiatiefnemers Piet Bergman.

De initiatiefnemers maken er dan ook graag een feestje van. Bij binnenkomst krijgt de bezoeker van de wasstraat een dienblad met eten. Terwijl de auto gewassen wordt, kan de chauffeur genieten van de muziek van de DJ en een maaltijd nuttigen.

De drive thru is tot en met 7 maart open. Entree is 19,95 euro. De organisatie werkt met tijdsloten van 30 minuten. Aanmelden kan via www.deambulancedienst.nl. Een deel van de omzet geven de initiatiefnemers aan ‘t Rozenknopje, de Bommel, La Folie en café Wilhelmina.