17 gegadigden voor Deken Van Somerenstraat Eindhoven ED

17 vastgoedbedrijven hebben interesse om woningen te bouwen aan de Deken Van Somerenstraat in Eindhoven. De gemeente Eindhoven kiest voor 14 maart 3 kanshebbers voor de laatste ronde.

Dat heeft het college van B en W donderdag bekendgemaakt. In totaal 67 architecten, ontwikkelaars, bouwers en beleggers hebben de informatie over het project opgevraagd. Daarvan hebben er uiteindelijk 17 een plan ingediend. De gemeenteraad hoort 14 maart in beslotenheid welke drie partijen door een brede selectiecommissie gekozen zijn. Zij mogen hun plan uitwerken. Daarna worden ook buurtbewoners betrokken bij de keuze van het definitieve plan. In juni/juli wordt de keuze gemaakt.

Hoekpand
De gemeente wil de panden en gronden aan de Deken Van Somerenstraat verkopen voor woningbouw. Alleen het hoekpand met de Grote Berg zal (waarschijnlijk) blijven staan, de rest, tot en met de garage voor ambulances, wordt gesloopt. Een van de eisen is om er sociale huurwoningen te bouwen, tussen andere categorieën woningen.Er kan op de hoek bij de Edenstraat ook een woontoren gepland worden.  Belangrijk is ook dat het gebied groen wordt en een ontmoetingsfunctie krijgt, bijvoorbeeld door de aanleg van een plein of parkje.

Dit artikel is overgenomen uit het ED van 23 februari 2017 http://www.ed.nl/eindhoven/17-gegadigden-voor-deken-van-somerenstraat-eindhoven~a5710988/